SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kalmar GF
Gymnastik
Artistisk Gymnastik (AG)
Välkommen till gruppsidan för AG. I Kalmar GF har vi för nuvarande enbart KvAG, som står för Kvinnlig artistisk gymnastik. Ingen MAG som står för Manlig artistisk gymnastik. 

Vad innebär Artistisk gymnastik s.k AG?
Artistisk gymnastik är en utvecklande träningsform där alla kan träna och tävla utifrån sin egna ambition och ålder. KvAG är en olympisk disciplin med lång tradition, där gymnasterna tävlar i fyra grenar: hopp, barr, bom och fristående som utmanar gymnasternas färdigheter på olika sätt.

Hopp
Detta är den snabbaste grenen där man efter ett anlopp på 25 meter utför ett hopp med handinsättning på det 125 cm höga hoppbordet. Gymnasten får möjlighet att använda sin explosivitet för att utföra hopp med en eller flera rotationer.

Barr
Barr består av två elastiska runda holmar som gymnasten utför olika typer av svingövningar runt och gymnasten utför även förflyttningar mellan den höga och den låga holmen genom olika flygelement.

Bom
Möjligtvis det mest dramatiska redskapet inom AG, där gymnasten utför sina svårigheter 1,25 meter upp i luften på en 5 meter lång och 10 cm smal bom. Serierna ska utföras både dynamiskt och uttrycksfullt samt innehålla en variation av akrobatiska, gymnastiska och koreografiska inslag som binder ihop hela serien, från start till slut. Den maximala tiden för en serie är 1,30 minut.

Fristående
I denna gren har gymnasten stora möjligheter att visa fram sin egna personliga stil, både i svårigheter och i artistiskt uttryck. Friståendet utförs på en yta av 12 x 12 meter till musik som får vara maximalt 1,30 minut lång. Valet av rörelser och svårigheter ska tillsammans med musiken skapa en rödtråd genom hela programmet.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Kalmar GF, 22/05 17:06 
Kalmar GF, 02/05 08:12 
Kalmar GF, 30/04 08:13 
Kalmar GF, 28/02 08:54 
Kalmar GF, 07/02 09:19 
Kalmar GF, 21/12 09:21 
 
Facebook