SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kalmar GF
Gymnastik
Välkommen till Barngymnastik!

Gymnastik för barn skall vara lekfull, allsidig och bygga på flickor och pojkars egna behov och förutsättningar. Hänsyn skall tas till variationer i utvecklingstakten hos barn.

Gymnastikföreningen erbjuder flickor och pojkar en kamratlig och trygg miljö, där barnen lär sig att ta hänsyn till kamrater och ledare samt lär sig vikten av rent spel.

 

Rim och ramsor, rörelser till musik och sång- och danslekar som utvecklar taktkänslan.


Familjegymnastik - På familjegymnastiken kan ditt barn börja från det att han/hon fyllt 2,5 år. Här går barnen på gymnastik tillsammans med en vuxen och upp till det att barnet fyllt 5 år. -Familjegympa är rolig och allsidig motorisk träning för de allra minsta. På Familjegympan får barnen prova på olika sätt att röra sig och använda kropp och knopp! Att krypa, åla, rulla och kanske uppleva lyckan i att göra sin första kullerbytta - det är familjegympa.-


Fortsättningsgrupperna grön och blå är från 5 år.

Grön Grupp - I de gröna grupperna börjar man att gå på gymnastik utan vuxen, som vuxen får man vänta i omklädningsrummet eller utanför lokalen. Här tränar vi på grunderna i gymnastiken och jobbar mycket med redskapsbanor och lekar. Gymnastiken bygger mycket på upprepningar för att bana in rörelser på rätt sätt och det är jätteviktigt att man lär sig grunderna för att kunna lära sig svårigheter. Grön 1 och 2 innebär bara att det är olika ålder på grupperna.


Blå Grupp - Fortsättningsgrupp efter Grön, nu trappar vi upp svårigheten lite men fortsätter med rörelseglädje, mycket lek och skoj. Vi tränar på att träna. Fortsätter med att upprepa rörelser och bana in. Grupperna kan skilja sig åt på de olika skolorna beroende på barnens färdigheter. Det är alltid ledaren som har ansvaret för att träningen sker på rätt nivå.


För frågor angående barngymnastik skicka gärna ett mail till:

bus@kalmargf.se

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Kalmar GF, 22/05 17:06 
Kalmar GF, 02/05 08:12 
Kalmar GF, 30/04 08:13 
Kalmar GF, 28/02 08:54 
Kalmar GF, 07/02 09:19 
Kalmar GF, 21/12 09:21 
 
Facebook